Mantra & Bhajan avond

Afbeeldingsresultaat voor player

Marianne, Naomi en Peter.

 

Vandaag 16 juli 2017 is het drietal in de studio om te vertellen wat de Mantra en Bhajan avond zo bijzonder maakt, voor welke doelgroepen de avonden geschikt zijn en wat het doet met de deelnemers.

 

 Marianne houdt zich al 40 jaar bezig met mantra en Bhajan zingen. Naomi haar dochter is hiermee opgegroeid. Marianne en Naomi zingen bij deze groep  bovendien bespelen Marianne bespeeld de dJambe, Naomi bespeeld het harmonium en de De tanpura, Peter is 1 van de 2 gitaristen, Peter en Ron. Natuurlijk zijn ook nog muzikanten die zich aan willen sluiten van harte welkom,  daarbij maakt het niet zo veel uit wat je bespeeld en je hoeft ook alleen de basis te kennen. Viool, dwarsfluit of andere instrumenten.

Tijdens een verblijf in India raakte Marianne enthousiast  en heeft deze passie steeds voortgezet en uitgebreid door in Bhajan groepen en Mantragroepen te zingen. Naomi en Marianne zongen meerstemmig Bhajan en mantraliederen tijdens de dagelijkse bezigheden en op een gegeven moment opperde een kennis. het idee hier meer mee te doen. Ze bood een ruimte aan en daar werden toeschouwers en deelnemers uitgenodigd.

Elke 14 dagen worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om mee te doen, mee te zingen, mee te dansen, muziek te maken of gewoon te komen kijken.  Hoe meer mensen deelnemen hoe fijner zijn de klanken en hoe intenser de uitwerking. Gezondheidsklachten verminderen, zorgen lijken minder erg. Het samen is hierbij heel belangrijk. Bezongen worden Mantras toch hoef je niet gelovig te zijn om mee te doen en een effect te voelen.

Tijdens de liederen worden de heilige klanken ten gehore gebracht zonder dat men de betekenis kent kan men meezingen. Er word altijd een zin voorgezongen en dan zingt de groep mee. Zelfs als je de betekenis niet weet raken de klanken je diep. Het werkt ontspannend en bevrijdend., even weg van alle negatieve dingen om je heen. Je hoeft geen goede stem te hebben, samen klinkt het altijd heel fijn.

Hoe ziet zo een avond uit? Je komt binnen in een ontspannen sfeer en je word hartelijk ontvangen. Gelijk krijg je uitleg en een kopje Thee aangeboden en in de voorruimte kun je nog zachtjes praten met elkaar. Eenmaal in de zangruimte word er niet meer gesproken, Je maakt gebruik van de rust die de ruimte geeft. Zachte klanken werken rustgevend en de kans om alvast je voor te bereiden op het zingen.  Er worden Bhajan en Mantras  gezongen. Het verschil van Bhajan en Mantras gezongen. Wat is het verschil tussen beide?
Bhajans zijn eigenlijk gebeden gezongen regel voor regel, Mantras zijn gezongen regels die steeds herhaald worden. Het gaat om de klanken, gezongen uit het hart vanuit je ziel.

De avonden worden georganiseerd op de woensdag avond op de Corisbergweg 1 te Heerlen in een ruimte in de Corrishoeve elke 14 dagen. U bent dan welkom vanaf 19.45 en dan liever niet later komen omdat om deze tijd nodig in om af te stemmen. Om 20.00 uur precies kunnen we dan ontspannen starten. Neem rustig plaats met een kopje Thee of water.  Als u voor het eerst komt mag u een groen boekje met teksten lenen en een geel boekje. Uit beide boekjes wordt gezongen. Meedoen kost 8,00 Euro , wilt u een groen boekje aanschaffen voor 12,00 Euro daarin kunt u ook meer lezen over de teksten.

Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie in de buurt van Sittard. U kunt deze groep ook uitnodigen om te zingen bij huwelijken en begrafenissen.

 

Binnenkort vind het Spiriosa Festival plaats in Brunssum. Op zaterdag 26 augustus 2017 van 13.30 tot 14.30 uur en zondag 27 augustus 2017 12.30 uur tot 14.00 uur nemen de dames u mee in deze bijzondere, muzikale beleving β€œde Mantra en Bhajan-zang”’.

De eerst volgende  data voor de avonden zijn:

19 Juli 2017
2 Augustus 2017
16 Augustus2017

 

Kom gerust naar de Hoeve Corisberg, Corisbergerweg 1, 6416HJ Heerlen

Bezoek ook de website Mantrazangmariamma  www.mantrazangmariamma.nl

Like de Facebookpagina van Mariamma

 

 

  

LOCATIE SPIRIOSA FESTIVAL

26 & 27 augustus 2017

De Heikop

Nieuwenhagenerweg 2

6445 PD Brunssum 

Website voor meer info over Spiriosa en tickets

 

www.spiriosafestival.com